Diferite tipuri de sudare și utilizări ale acestora
Flashdance, un film din anii ’80. Jennifer Beals a fost liderul feminin. Era sudoră de zi într-o fabrică de oțel din Pittsburgh. Pentru mulți, aceasta a fost prima lor experiență despre cum a fost să fii sudor.
Jennifer a făcut ca sudarea să pară plină de farmec, chiar dacă abilitățile de sudor ale lui Jen au fost criticate de critici.
Jen a susținut că a studiat sudura timp de doi ani înainte de a începe filmările. Cu toate acestea, regizorul a vrut să capteze mai multe scântei, așa că a fost forțată să facă o slujbă oribilă. Poate o putem lăsa să plece.
Sudarea este o meserie periculoasă, în ciuda a ceea ce arată filmele. Acest comerț este folosit pentru a îmbina piesele metalice. Care sunt diferitele tipuri de sudare? Și ce servesc în industrie?
Sudarea MIG
Sudarea MIG este un tip simplu de sudare pe care începătorii îl pot învăța. Există două tipuri de sudare MIG. Primul folosește fir nu, în timp ce al doilea folosește un miez de flux.
Puteți utiliza sudarea MIG cu sârmă goală pentru a uni bucăți metalice subțiri. Sudarea MIG cu miez de flux este ecologică, deoarece nu necesită un debitmetru sau alimentare cu gaz. Sudarea MIG este metoda de sudare preferată pentru pasionații și pasionații de bricolaj care nu doresc să cheltuiască mult pe echipamente scumpe.
Sudura cu Stick
Sudarea cu stick este cunoscută și sub denumirea de sudare cu arc. Este un mod tradițional de a face lucrurile. Deși sudarea cu stick este mai dificilă decât sudarea MIG, se poate face acasă. Sudarea cu stick se face cu o bagheta de sudura cu electrozi stick.
Sudarea TIG
Deși sudarea TIG are multe aplicații, poate fi și una dintre cele mai dificil de învățat. Sudorii TIG Lincoln Electric sunt foarte calificați.
Sudarea TIG necesită două mâini. Tija este alimentată de o mână, în timp ce lanterna este ținută de cealaltă. Lanterna produce căldură și arc, care pot fi folosite pentru a suda majoritatea metalelor, inclusiv aluminiu, oțel și aliaje de nichel, precum și aliaje de cupru și cobalt.
Sudorii TIG sunt capabili să sudeze oțel și oțel inoxidabil, precum și aluminiu, aliaje de nichel (magneziu, cupru, alamă, bronz sau chiar aur). Sudarea TIG este utilă pentru cadre de biciclete, mânere de uși, aripi și alte scopuri.
Sudarea cu plasmă
Sudarea cu arc cu plasmă poate fi utilizată pentru a suda cu precizie metale cu grosimea de până la 0,015 inci. Un exemplu de astfel de aplicație este pe o lamă de motor sau o etanșare cu aer. Sudarea cu arc cu plasmă funcționează într-un mod similar cu sudarea TIG. Cu toate acestea, electrodul este retras și gazul ionizant din interiorul arcului este folosit pentru a produce căldură.
Cea mai comună combinație de gaze este argonul și 2 până la 5% hidrogen ca gaz de protecție. Deși heliul poate fi folosit pentru a produce gaz de plasmă, acesta are un rating mai scăzut deoarece este mai fierbinte.
Doriți să aflați mai multe despre sudarea cu plasmă. Acest articol va oferi mai multe informații despre sudarea cu plasmă.
Sudare cu laser și fascicul de electroni
Sudarea cu laser și fasciculul de electroni sunt metode de sudare precise și de mare energie. Laserele și fasciculele de electroni pot fi focalizate cu o precizie extraordinară pentru a suda dispozitive medicale implantabile mici. De asemenea, au capacitatea de a furniza cantități mari de putere pentru a suda părți mari ale navelor spațiale. Atât sudarea cu fascicul de electroni, cât și sudarea cu laser pot fi automatizate, sunt puternice, versatile și foarte eficiente. Ambele pot produce suduri frumoase, atât din punct de vedere metalurgic, cât și din punct de vedere estetic. Ambele sunt rentabile.
Sudarea cu gaz
Sudarea TIG a înlocuit în mare măsură sudarea cu gaz, care este o formă mai puțin obișnuită de sudare. Trusele de sudare cu gaz sunt portabile și necesită oxigen și/sau acetilenă. Aceste kituri pot fi folosite pentru a reasambla evacuarea mașinii.
SUA și alte țări au un deficit de sudori calificați. Cu toate acestea, există multe oportunități de angajare pentru cei care aleg să devină tehnicieni sudori.