Patru tipuri populare de metode de sudare

Metalul este incitant și poate da putere. Sudorii pot transforma unele dintre cele mai puternice metale în produsele și formele pe care le doresc. Această abilitate necesită practică și muncă grea. Profesioniștii din industrie vă pot ajuta să-l stăpâniți.

Poate dura timp pentru a învăța frânghiile unei noi meserii. Înainte de a putea trece mai departe, este important să fii familiarizat cu fiecare pas al procesului. Atenția la detalii este cheia pentru a deveni un sudor calificat. Studenții de la Lincoln Tech trebuie să fie familiarizați cu patru tipuri de tehnici de sudare pentru a avea succes în domeniul lor. Studenții Lincoln au oportunitatea de a primi instruire practică de către instructori cu experiență în domeniu. Elevii vor învăța cele mai comune tipuri de tehnici de sudare cu îndrumarea profesioniștilor din industrie.


Există 4 tipuri de procese de sudare

Sudarea MIG folosește un electrod de sârmă care este ecranat într-un gaz inert. Aceasta încălzește metalele la o stare lichidă, care se leagă împreună în timpul răcirii și solidificării.


Sudare cu arc metalice cu gaz – GMAW/MIG

Acest tip de sudare este cunoscut și sub denumirea de gaz inert metalic. Acest tip de sudare folosește un gaz de protecție pentru a încălzi metalele care se îmbină. Acesta este cel mai popular proces de sudare industrială, care include, de asemenea, țevi și plăci cu orificiu mare. Necesită surse de alimentare cu tensiune constantă și curent continuu.
În procesul de sudare GMAW/MIG sunt utilizate patru metode principale de transfer de metal:

Transferul globular are ca rezultat un cordon de sudură mai dur din cauza dimensiunilor mici ale picăturilor de metal și a tendinței de a stropi. Această tehnică este ideală pentru sudarea orizontală a plăcilor metalice groase.
Scurtcircuitarea funcționează exact așa cum sugerează și numele. Sârma de sudură atinge metalul de bază folosind un proces repetat rapid de atingere de multe ori pe secundă. Această metodă este potrivită pentru toate pozițiile de sudare, deoarece produce puține stropire.
Spray Transfer transferă picături mici de metal topit într-o manieră atât de uniformă încât menține o sudare constantă cu arc de contact. Spray Transfer produce foarte puține stropi. Cel mai bine este folosit pe piese orizontale groase, plate.
Pulverizarea în impulsuri funcționează într-un mod similar cu Spray Transfer, dar folosește un curent de impuls înalt-scăzut pentru a permite micro-răcirea. Acest tip de livrare permite ca acest proces să fie utilizat în aproape toate tipurile de poziții de sudare și plăci metalice. Când ne referim la răcirea cu pulverizare în impulsuri, ne referim la momentele de tensiune mai scăzută asigură o sudură mai rece. Cu toate acestea, acestea sunt încă câteva mii de grade Fahrenheit. Este doar mai rece în comparație cu porțiunile de înaltă tensiune ale ciclului. Toate sudurile implică temperaturi extreme.

Cea mai populară utilizare a sudării TIG este îmbinarea secțiunilor groase din oțel inoxidabil sau alte metale neferoase.


Sudare cu arc de tungsten cu gaz (GTAW/TIG)

Această metodă este cel mai frecvent utilizată pentru a îmbina secțiuni groase de oțel inoxidabil sau neferos. Această metodă de sudare cu arc folosește un electrod de tungsten consumabil fix pentru a crea sudarea. Acest proces durează mai mult decât sudarea MIG, Stick sau Flux Cored Arc.

Punctele de topire ale metalelor neferoase pot varia foarte mult, așa că este important să se identifice metalul de bază. Oțelul și oțelul inoxidabil conțin ambele Fier. Cu toate acestea, oțelul trebuie să conțină cel puțin 11% crom pentru a fi considerat oțel inoxidabil. Oțelul carbon se topește între 2.600 și 2.800 de grade F.

Intervalul de temperatură este restrâns la 2.750 +/- grade F prin prezența a 11% crom în oțel inoxidabil. Capacitatea complicată de a suda aluminiu prin TIG este cel mai bun exemplu de abilități de sudare. Pentru a crea o sudură uimitoare, netedă, aveți nevoie de o mână stabilă, un ochi antrenat și un fler artistic.

Sudarea cu stick folosește un curent electric pentru a crea un arc între un electrod/un stick și metalele care se îmbină.


Sudarea cu arc metalic ecranat

Acest tip de sudare necesită ca sudorul să folosească un proces manual numit sudare cu stick. Pentru a crea un arc între metalele stick-ului și curentul electric, stick-ul folosește un curent electric.

Acesta este folosit pentru a construi structuri de oțel, iar în fabricarea industrială pentru a utiliza canalul deschis în V pentru sudarea țevilor din oțel moale.

Este esențial ca sudorii să fie capabili să sude până la un punct în care munca lor poate trece un test de îndoire de tip distructiv. Sudarea metalelor ecranate poate fi utilizată pentru îmbinarea oțelului carbon, aliat, inoxidabil, fontă și oțel ductil. Cu toate acestea, poate servi și pentru anumite aplicații din metale neferoase, cum ar fi nichelul și cuprul. Nu este des folosit pe aluminiu.

FCAW Welding, un proces de sudare cu arc electric semi-automat, este adesea folosit în proiecte de construcții datorită vitezei sale mari de sudare și portabilității.


Sudarea cu arc cu miez flux (FCAW)

Aceasta este o alternativă la sudarea cu scut. Datorită vitezei și portabilității sale, sudarea cu arc semi-automată este frecvent utilizată în proiectele de construcții. Numeroasele variabile ale acestei metode o fac potrivită pentru o gamă largă de proiecte de sudare. Variabilele pot depinde de tipul de sudor folosit și de firul ales pentru aplicație.

Flexibilitatea este sporită de varietatea de unghiuri de operare, niveluri de tensiune și polarități utilizate, precum și de viteza cu care se realizează alimentarea firului. Posibilitatea unor viteze mai mari de sudare înseamnă că metalul este mai probabil să se răcească rapid. Tehnicianul de sudare trebuie să aibă grijă de porozitate atunci când folosește un fir cu miez de flux.

Datorită fumului și vaporilor care se creează în timpul sudării, Flux Cored Arch Welding poate fi utilizată în aer liber sau sub ventilație industrială.

Instruire în industrie și angajare

Aceste patru tipuri de sudare sunt comune în construcții și aplicații industriale și oferă o gamă largă de abilități comercializabile. Fiecare tip de sudare necesită practică și cunoștințe extinse. Programul de tehnologie de sudare de la Lincoln Tech învață abilitățile și cunoștințele necesare pentru a ajuta un absolvent să lanseze o carieră.


Aflați cum să sudați în nouă locații Lincoln Tech

Puteți afla mai multe despre sudare și puteți lua în considerare să deveniți sudor vizitând una dintre cele nouă școli de sudură Lincoln Tech din East Windsor, CT, Denver, CO, Grand Prairie, TX, Indianapolis, IN, Columbia, MD, South Plainfield NJ, Melrose, IL, Nashville, TN și Mahwah, NJ.


Skills Gap oferă oportunități de angajare

Absolvenții cu multă experiență în tehnici de sudare pot vedea multe oportunități atunci când încep să își caute de lucru, daca nu isi gasesc cei mai multi aleg o cariera mai usoara. Sudori caută adesea locuri de muncă în următoarele domenii: producție, construcții, minerit, comerț cu ridicata, balustrade artistice, reparații și întreținere a echipamentelor și construcții comerciale. Există multe oportunități de angajare datorită versatilității acestei abilități.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *